Leraman® Culinair!

LERAMAN Culinair, opgezet door Elvis Biekman (zie foto hieronder) is een voedingsmiddelenbedrijf (bij KvK ingeschreven april 2010) dat zich ten doel stelt delicatesse Afro-Surinaamse gerechten te produceren en te vermarkten. LERAMAN'S producten combineren de typische smaak van de Afro-Surinaamse producten met een groot gebruikersgemak.
Onze producten kunnen zonder extra toevoegingen gebruikt worden, maar lenen zich ook voor specifieke smaak-aanpassing door de klant. Onze klanten zijn zowel consumenten als bedrijven.

LERAMAN combineert kennis over de Surinaamse keuken met creativiteit en voedingsprocestechnologische kennis. Deze combinatie wordt benut om voedingsmiddelen (tussenproducten) te maken die die u als consument of restuarant of cateraar instaat stelt snel Surinaamse gerechten te maken met een authentieke smaakbeleving. De smaak van de producten wordt ontwikkelt door direct contact en terugkoppeling van u als consument.

Elvis Biekman

Geschiedenis

Leraman Culinair is begonnen in januari 2009 met de ontwikkeling van het concept voor pommarinade. Dit concept werd ontwikkeld eerst voor eigen gebruik. Het begon met de gedachte om die lekkere pom steeds weer te maken en met veel meer gemak. De aldus gemaakte pom werd door de omgeving zeer gewaardeerd en en werden tips gegeven (door vervente pommakers) welke kruiden te gebruiken en feedback gekregen over de smaak. Vooral vrienden en kennissen met weinig tijd, maar die wel een lekkere pom waarderen waren zeer blij met deze innovatie.

Belangrijk punt was de voedselveiligheid: het conserveren van de pommarinade zodat het langer houdbaar is, zowel microbiologisch als sensorisch.

In een proces van uitproberen, proeven en uitproberen heeft LERAMAN uiteindelijk een concept ontwikkeld waarmee het maken van pom een a,b,c-tje is geworden.

Vervolgens is LERAMAN gestart met een ander populair Surinaams gerecht: BAKKELJAW. Een gerecht dat zeer popoulair is en eigenlijk te weinig beschikbaar is.

LERAMAN  start in 2010 met de grootschalige productie van POMMARINADE en BAKKELJAW Kant&Klaar.

 

Civico.nl - WebfanatenTwitter     Algemene voorwaarden